perjantai 26. kesäkuuta 2015

Helppo kesäkakku, sisältää ohjeen

Meillä kävi eilen ihania vieraita ja toki oli jotain pientä mutta helppoa leivottava herkuteltavaksi. Tämä kakku valmistuu nopeasti ja yleensä katoaa parempiin suihin vähintään yhtä vikkelää, joten tässä ohje myös teille kokeiltavaksi:

Pohja:
ohuita pipareita murskattuna
juoksevaa margariinia

Päällinen:
1 prk tuorejuustoa (maustamaton tai vanilla)
3/4 dl vanilla cremeä

Pinnalle marjoja tai hedelmiä oman maun mukaan.

* Piparit murskataan esim. pussissa pieneksi murskaksi, jonka jälkeen siihen sekoitetaan juoksevaa margariinia sen verran, että seos muuttuu hieman tahmaiseksi. Ainekset levitetään voideltuun piirakkavuokaan ohueksi kerrokseksi ja paistetaan 200 asteessa 8 min.

* Kun pohja on jäähtynyt, vaahdota vanilla creme ja sekoita siihen purkillinen tuorejuustoa. Levitä seos tasaisesti pohjan päälle.

* Koristele esim. marjoilla tai hedelmillä. Mustikka on toinen oma suosikkini, varsinkin syksyisin tuoreilla mustikoilla itse poimittuna.

Minun on ehkä ihan pakko tehdä kohta toinen samanlainen, oli se taas niiiin hyvää!

2 kommenttia:

  1. Tämä täytyy testata. Joulun aikaan ylläri vieraille tulee harrastettua vähän samantyylistä, jossa pohjaksi pipareita, omena hilloa väliin ja päälle tiramisukermavaahtoa. Tykkään tällasista hurautus leivonnaisista:)

    VastaaPoista
  2. Kiitos ohjeesta, tämä oli loistoresepti ja idea! Minäpä pyöräytin eilen tuollaisen, kun tulikin vieraita lyhyellä varoitusajalla kylään. Ihan täydellinen kesäkakku siis kun sai tehtyä niin nopeasti ja oli super hyvää :) Huomasin, että maku ja koostumus muuten vain parani entisestään kun malttoi pitää kakkua vähän aikaa jääkaapissa ennen tarjoilua!

    VastaaPoista