tiistai 18. helmikuuta 2014

Virkattu Juhannusruusu-matto




Taidan keskittyä jonkinlaisten virkkausklassikoiden tekoon, sillä nyt valmistui jo syksyllä aloittamani juhannusruusu-matto. Matto jäi vain muutamaa kierrosta vaille valmiiksi unohtuen käsityöarkkuun useammaksi kuukaudeksi. Esikoisen tulevat syntymäpäivät toimivat hyvänä motivaattorina saada keskeneräisiä käsitöitä valmiiksi, sillä varsinkin mummoni vanha keinutuoli kaipasi jo kovasti mattoa allensa.





Matto oli todella kiva tehdä ja vaikka alkaessani mietin, että tykkäänkö kuviosta niin onneksi tein tuon. Toinen malli mikä houkuttelisi tehdä, on asteri-malli, joten ehkäpä se pääsee puikoille seuraavaksi. Ajattelin kokeilla tehdä sen ohuemmasta ontelokuteesta, koska tämä paksummasta tehty on todellakin paksukainen ja painava. Ongelmana on vain sopivan värisen kuteen löytäminen, sillä kyseinen väri on ollut liikkeestä loppu jo pitkään. Ehkäpä täytyy siirtyä jossain vaiheessa nettiostoksille, jos ei sopivaa väriä löydy muuten.



Keinutuoli on yksi meidän aarteista, siinä on keinuttu monena päivänä ja yönä esikoista nukuttaen. Nykyään esikoinen kiipeää itse keinutuoliin keinumaan ja koska keinutuolissa ei ole perinteisiä pitkiä jalkoja vaan se keinuu hyvin pienellä alueella, on keinu myös huomattavan paljon lapsiystävällisempi ja -turvallisempi perinteiseen verrattuna. Keinutuolin mukana on myös muistot mummolasta ja siellä vietetyistä hetkistä, ja on ihanaa, että nyt tämä pieni pala mummolaa on jatkamassa keinutarinoitaan meidän lasten mukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti